70% Demineralized Whey Powder
Çeşitli besinsel ve fonksiyonel uygulamalar için uyarlanmış, yüksek proteinli, düşük mineralli peynir altı suyu tozu.

Nedir ve Nerede Kullanılır?
%70 Demineralize Peynir Altı Suyu Tozu, yaklaşık %70 protein içeriğine sahip ve gelişmiş demineralizasyon süreçleriyle mineral içeriği azaltılmış konsantre bir peynir altı suyu protein ürünüdür. Bu yüksek kaliteli protein tozu, protein seviyelerini önemli ölçüde artırırken mineral içeriğini fazla artırmadan geniş bir yelpazedeki besin ve fonksiyonel ürünlerde kullanmak için ideal bir çözümdür.
Mükemmel çözünürlüğü ve nötr tadı sayesinde, sporcular ve sağlıklı yaşam bilincine sahip tüketicilere yönelik protein tozları, barlar ve içecekler gibi çeşitli gıda ve içecek uygulamalarında kullanılabilir. Ayrıca, düşük karbonhidrat ve yağ içeriği gerektiren yoğun protein desteği için işlevsel gıdalarda değerli bir bileşen olarak öne çıkar.
Hayvan yemi endüstrisinde, sağlıklı büyümeyi ve verimliliği destekleyen birinci sınıf bir protein kaynağı olarak hizmet eder. Fonksiyonel özellikleri, çeşitli gıda ve süt ürünlerinde bağlayıcı, emülgatör ve stabilizatör olarak kullanılmasını sağlar ve bu da doku ve ürün stabilitesini artırır.
-
Spor Beslenmesi
Protein tozları, protein barlar ve kas yapıcı içeceklerin ana bileşeni olarak görev yapar, kas gelişimini ve iyileşmeyi destekler.
-
Fonksiyonel Gıdalar
Düşük karbonhidrat ve yağ içeriği ile yoğun protein desteği gerektiren ürünlerde tercih edilir, sağlıklı yaşam bilincine sahip tüketicilere hitap eder.
-
Sağlık Ürünleri
Yaşlı bireyler ve hastalar için tasarlanmış yüksek proteinli diyet ürünlerinin temel bir bileşeni olup, daha iyi sağlık sonuçları için gerekli besin desteğini sağlar.
-
Bebek Beslenmesi
Anne sütüne benzer bir amino asit profiline sahip bir protein kaynağı olarak hareket eder ve bebek beslenme formülleri için uygundur.
-
Hayvan Yemi
Hayvan yemi formülasyonlarında yüksek kaliteli bir protein kaynağı sağlar, hayvanlarda sağlıklı büyüme ve gelişimi destekler.
Kimyasal ve Fiziksel Özellikler
| Specifications | Typical Values | Method | Principle |
---|---|---|---|---|
Moisture, m/m | max 4% | 3.5% | IDF Standard 26:1964 | Gravimetry, drying; 103±2 0C |
Fat, m/m | max 1% | 0.5% | Gerber /Teichert Method, NADRG: 1978 | Gerber |
Protein, m/m (Nx6,38) | min 6% | 7% | IDF Standard 20B: 1993 | Kjeldahl, titrimetry |
Ash, m/m | max 4.5% | 3.2% | IDF Standard 90:1986 | Furnace; 825±25 0C |
Lactose, m/m | min 75% | 82% | NADRG: 1978 | Subsidence, (Cu2O) |
Titratable acidity (L.A.) | max 0.15% | 0.13% | ADMI: 1971 | Titrimetry |
pH (in 10 % solution) | min 6.00 | Jun.20 | TS 11860 | pH metre |
Salt, m/m | max 4% | 2.6% | — | Titrimetry |
Density, g/cm3 | min 0.600 | 0.650 | NADRG: 1978 | Volumetry Gravimetry |
Solubility index, ml | max 1 | 0.5 | IDF: 1964 | Centrifugation |
Scorched Particles | Disk A/B | A | ADMI: 1971 | Visual comparasion with standard disks |
Mikrobiyolojik Özellikler
| n | c | m | M | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Total plate count, cfu/g | 5 | 2 | 50.000 | 500.000 | TS 1019 | Plate Count Agar |
Coliform, (EMS)/g | 5 | 2 | 9 | 95 | FDA: 1998 | Fluorocult VRB Agar |
E.coli, (EMS)/g | 5 | 0 | <3 | — | FDA: 1998 | Fluorocult VRB Agar |
S.aureus, cfu/g | 5 | 2 | 10 | 100 | Anon., 1998 (38) | Baird-Parker Agar |
C.perfiringens, cfu/g | 5 | 2 | 0 | 10 | FDA: 1998 | Perfringens Agar Base / Perfringens Selective Supplements /Egg Yolk Emulsion |
Yeast & Mould, cfu/g | 5 | 2 | 10 | 100 | Pitt&Hocking, 1997 (86) | YGC Agar |
Salmonella spp., cfu/25g | 5 | 0 | negative | TS 8907 | Selenit-Cystin Broth & Bismut-Sülfite Agar | |
L.monocytogenes, cfu/25g | 5 | 0 | negative | Anon., 1989 | Fraser-Listeria Supplement /Oxford Listeria Selective Agar |