HomeSkimmed Milk Powder

Skimmed Milk Powder

Yağsız Süt Tozu

Çeşitli sektörlerde düşük yağlı süt mükemmeliyeti ile besin profillerini zenginleştirme.

Nedir ve Nerede Kullanılır?

Yağsız Süt Tozu, sütten yağı çıkarılarak ince bir toz haline getirilmiş bir süt ürünüdür. Bu işlem sırasında proteinler, laktoz, vitaminler ve mineraller gibi temel besinler korunurken yağ içeriği önemli ölçüde azaltılır, bu da onu sağlıklı yaşam bilincine sahip tüketiciler için ideal bir hale getirir.

Yağsız Süt Tozu, çeşitli uygulamalarda çok yönlü bir bileşen olarak hizmet eder ve birçok gıda ürünü için yüksek kaliteli bir protein kaynağı sağlar. Gıda endüstrisinde, fırın ürünleri, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri ve yağsız içeceklerin besin değerini ve dokusunu artırır.

Fonksiyonel özellikleri, büyümekte olan bebekler için dengeli beslenmeyi sağlayan bebek mamalarına uygun hale getirir. Ayrıca, Yağsız Süt Tozu, hayvan yemi formülasyonlarında ekonomik bir seçenek olarak sağlıklı büyümeyi ve hayvanların verimliliğini destekler.

Farmasötik sektörde ise tablet ve kapsüllerde dolgu maddesi olarak kullanılır ve tutarlı dozaj ile stabilite sağlar. Adaptasyonu ve besin faydaları, Yağsız Süt Tozu’nu birden fazla sektörde değerli bir bileşen haline getirir.

  • İçecek Endüstrisi

    Yağsız ve düşük yağlı içecekler için bir baz olarak hizmet eder, besin içeriğini ve ağız hissini geliştirir.

  • Farmasötik Endüstri

    Tablet ve kapsüllerde dolgu maddesi olarak kullanılır, farmasötik formülasyonların tutarlı dozaj ve stabilitesini sağlar.

  • Hayvan Yemleri

    Hayvan beslenmesinde yüksek kaliteli bir protein kaynağı sağlar, hayvanlarda sağlıklı büyümeyi ve üretkenliği destekler.

  • Şekerleme

    Çikolatalar, şekerlemeler ve diğer tatlı ürünlerde doku ve lezzeti iyileştirir.

  • Gıda Endüstrisi

    Fırın ürünleri, bebek mamaları, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri ile yağsız içeceklerin besin değerini ve dokusunu artırır.

Kimyasal ve Fiziksel Özellikler

SpecificationsTypical ValuesMethodPrinciple
Moisture, m/mmax   5 %4%IDF Standard 26:1964Gravimetry, drying; 103±2 0C
Fat, m/mmax   1.5 %1%Gerber /Teichert Metod, NADRG: 1978Gerber
Protein (in the non fat dry matter), m/m (Nx6,38)min    34 %35%IDF Standard 20B: 1993Kjeldahl, titrimetry
Ash, m/mmax   9 %7%IDF Standard 90:1986Furnace; 825±25 0C
Lactose, m/mmin    52 %53.5 %NADRG: 1978Subsidence, (Cu2O)
Titratable acidity (L.A.)max   0.17 %0.15 %ADMI: 1971Titrimetry
pH (in 10 % solution)min   6.50Jun.70TS 11860pH metre
Density, g/cm3min   0.6000.650NADRG: 1978Volumetry Gravimetry
Solubility index, mlmax  10.5IDF: 1964Centrifugation
Scorched ParticlesDisk  A/BAADMI: 1971Visual comparasion with standard disks

Mikrobiyolojik Özellikler

SpecificationsTypical ValuesMethodPrinciple
Total plate count, cfu/gmax  40.0007.000TS 1019Plate Count Agar
Coliform, cfu/0.1 gmax  10negativeFDA: 1998Fluorocult VRB Agar
E.coli, cfu/gnegativenegativeFDA: 1998Fluorocult VRB Agar
Staph.aureus, cfu/gnegativenegativeAnon., 1998 (38)Baird-Parker Agar
Salmonella, cfu/25gnegativenegativeTS 8907Selenit-Cystin Broth & Bismut-Sülfite Agar
Yeast & Mould, cfu/0.1 gmax  10negativePitt&Hocking, 1997 (86)YGC Agar