Whey Permeate

Birden fazla sektörde lezzet ve besin değerini artırıyoruz.

Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Peynir Altı Suyu Permeatı, diğer adıyla Peynir Peynir Altı Suyu Permeatı, peynir üretim sürecinden elde edilen son derece çok yönlü bir yan üründür. Temel olarak laktoz, mineraller ve küçük bir protein yüzdesinden oluşan Peynir Altı Suyu Permeatı, zengin besin profili ve fonksiyonel özellikleri sayesinde çeşitli sektörlerde vazgeçilmez bir bileşen olarak hizmet verir. Lezzeti artırma, besin içeriğini iyileştirme ve maliyet etkin bir katkı maddesi olarak hareket etme yeteneği, ürün kalitesini ve besin değerini optimize etmeyi hedefleyen üreticiler için tercih edilen bir seçenek haline getirir.

  • Gıda Endüstrisi

    Hazır çorbalar, soslar, fırın ürünleri ve et ürünlerinde tatlandırıcı, tuz azaltıcı ve lezzet artırıcı olarak kullanılır.

  • İçecek Endüstrisi

    Enerji ve spor içecekleri için doğal lezzet artırıcı.

  • Hayvan Yemi

    Hayvan beslenmesi için düşük maliyetli protein ve mineral kaynağı.

  • Süt Ürünleri Üretimi

    Laktoz ve mineral içeriğiyle süt ürünlerini zenginleştirir.

Kimyasal ve Fiziksel Özellikler

SpecificationsTypical ValuesMethodPrinciple
Moisture, m/mmax   4 %3.5 %IDF Standard 26:1964Gravimetry, drying; 103±2 0C
Fat, m/mmax   1 %0.5 %Gerber /Teichert Method, NADRG: 1978Gerber
Protein, m/m (Nx6,38)min    3 %4%IDF Standard 20B: 1993Kjeldahl, titrimetry
Ash, m/mmax   10 %9%IDF Standard 90:1986Furnace; 825±25 0C
Lactose, m/mmin    75 %78%NADRG: 1978Subsidence, (Cu2O)
Titratable acidity (L.A.)max   0.16 %0.14 %ADMI: 1971Titrimetry
pH (in 10 % solution)min   6.00Haz.20TS 11860pH metre
Salt, m/mmax   8 %7%Titrimetry
Density, g/cm3min   0.6000.650NADRG: 1978Volumetry Gravimetry
Solubility index, mlmax  10.5IDF: 1964Centrifugation
Scorched ParticlesDisk  A/BAADMI: 1971Visual comparasion with standard disks

Mikrobiyolojik Özellikler

SpecificationsTypical ValuesMethodPrinciple
Total plate count, cfu/gmax  40.0007.000TS 1019Plate Count Agar
Coliform, cfu/0.1 gmax  10negativeFDA: 1998Fluorocult VRB Agar
E.coli, cfu/gnegativenegativeFDA: 1998Fluorocult VRB Agar
Staph.aureus, cfu/gnegativenegativeAnon., 1998 (38)Baird-Parker Agar
Salmonella, cfu/25gnegativenegativeTS 8907Selenit-Cystin Broth & Bismut-Sülfite Agar
Yeast & Mould, cfu/0.1 gmax  100negativePitt&Hocking, 1997 (86)YGC Agar