Whey Permeate
Birden fazla sektörde lezzet ve besin değerini artırıyoruz.

Nedir ve Nerelerde Kullanılır?
Peynir Altı Suyu Permeatı, diğer adıyla Peynir Peynir Altı Suyu Permeatı, peynir üretim sürecinden elde edilen son derece çok yönlü bir yan üründür. Temel olarak laktoz, mineraller ve küçük bir protein yüzdesinden oluşan Peynir Altı Suyu Permeatı, zengin besin profili ve fonksiyonel özellikleri sayesinde çeşitli sektörlerde vazgeçilmez bir bileşen olarak hizmet verir. Lezzeti artırma, besin içeriğini iyileştirme ve maliyet etkin bir katkı maddesi olarak hareket etme yeteneği, ürün kalitesini ve besin değerini optimize etmeyi hedefleyen üreticiler için tercih edilen bir seçenek haline getirir.
-
Gıda Endüstrisi
Hazır çorbalar, soslar, fırın ürünleri ve et ürünlerinde tatlandırıcı, tuz azaltıcı ve lezzet artırıcı olarak kullanılır.
-
İçecek Endüstrisi
Enerji ve spor içecekleri için doğal lezzet artırıcı.
-
Hayvan Yemi
Hayvan beslenmesi için düşük maliyetli protein ve mineral kaynağı.
-
Süt Ürünleri Üretimi
Laktoz ve mineral içeriğiyle süt ürünlerini zenginleştirir.
Kimyasal ve Fiziksel Özellikler
| Specifications | Typical Values | Method | Principle |
---|---|---|---|---|
Moisture, m/m | max 4 % | 3.5 % | IDF Standard 26:1964 | Gravimetry, drying; 103±2 0C |
Fat, m/m | max 1 % | 0.5 % | Gerber /Teichert Method, NADRG: 1978 | Gerber |
Protein, m/m (Nx6,38) | min 3 % | 4% | IDF Standard 20B: 1993 | Kjeldahl, titrimetry |
Ash, m/m | max 10 % | 9% | IDF Standard 90:1986 | Furnace; 825±25 0C |
Lactose, m/m | min 75 % | 78% | NADRG: 1978 | Subsidence, (Cu2O) |
Titratable acidity (L.A.) | max 0.16 % | 0.14 % | ADMI: 1971 | Titrimetry |
pH (in 10 % solution) | min 6.00 | Haz.20 | TS 11860 | pH metre |
Salt, m/m | max 8 % | 7% | — | Titrimetry |
Density, g/cm3 | min 0.600 | 0.650 | NADRG: 1978 | Volumetry Gravimetry |
Solubility index, ml | max 1 | 0.5 | IDF: 1964 | Centrifugation |
Scorched Particles | Disk A/B | A | ADMI: 1971 | Visual comparasion with standard disks |
Mikrobiyolojik Özellikler
| Specifications | Typical Values | Method | Principle |
---|---|---|---|---|
Total plate count, cfu/g | max 40.000 | 7.000 | TS 1019 | Plate Count Agar |
Coliform, cfu/0.1 g | max 10 | negative | FDA: 1998 | Fluorocult VRB Agar |
E.coli, cfu/g | negative | negative | FDA: 1998 | Fluorocult VRB Agar |
Staph.aureus, cfu/g | negative | negative | Anon., 1998 (38) | Baird-Parker Agar |
Salmonella, cfu/25g | negative | negative | TS 8907 | Selenit-Cystin Broth & Bismut-Sülfite Agar |
Yeast & Mould, cfu/0.1 g | max 100 | negative | Pitt&Hocking, 1997 (86) | YGC Agar |