HomeWhey Powder

Whey Powder

Whey Powder

Çeşitli sektörlerde beslenme ve işlevselliği artıran çok yönlü yüksek proteinli bir bileşen.

Nedir ve Nerede Kullanılır?

Peynir Altı Suyu Tozu, peynir üretiminin sıvı yan ürünü olan peynir altı suyundan elde edilen premium bir protein takviyesidir. Temel amino asitler, vitaminler ve mineraller açısından zengin olan bu toz, çeşitli ürünlerin besin profili ve fonksiyonel özelliklerini geliştirmek için temel bir bileşen olarak hizmet eder.

Peynir Altı Suyu Tozu, spor beslenmesi sektöründe kas gelişimi ve iyileşmeyi destekleme yeteneğiyle yüksek değer görür ve protein shake’leri, barlar ve takviyelerde vazgeçilmez bir bileşen haline gelir. Gıda endüstrisinde, fırın ürünleri, süt ürünleri ve şekerlemelerin dokusunu, nem tutma kapasitesini ve genel besin değerini artırır.

Ayrıca, hayvan yemi formülasyonlarında sağlıklı büyüme ve üretkenliği teşvik eden yüksek kaliteli bir protein kaynağı sağlamak için kullanılır. Mükemmel çözünürlüğü ve nötr tadı, onu içecekler ve fonksiyonel gıdalar için ideal bir katkı maddesi yapar; besleyici ve yüksek proteinli seçenekler arayan sağlıklı yaşam bilincine sahip tüketicilere hitap eder.

Peynir Altı Suyu Tozu’nun çok yönlülüğü ve besin faydaları, onu hem insan hem de hayvan beslenme uygulamalarında vazgeçilmez bir bileşen haline getirir.

  • Spor Beslenmesi

    Kas gelişimini ve iyileşmeyi desteklemek için protein tozları, protein barları ve kas yapıcı içeceklerin ana bileşeni olarak hizmet eder

  • Gıda Endüstrisi

    Fırın ürünleri, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri ve şekerlemelerde doku, nem tutma ve besin değerini artırarak zengin ve kremsi bir tat profili sağlar.

  • Hayvan Yemleri

    Hayvan beslenmesinde yüksek kaliteli bir protein kaynağı olarak kullanılır, sağlıklı büyüme ve verimliliği teşvik eder.

  • İçecek Endüstrisi

    Protein açısından zenginleştirilmiş içecekler ve süt içermeyen alternatiflerde kullanılarak, sağlıklı yaşam bilincine sahip tüketiciler için yüksek proteinli seçenekler sunar.

  • Farmasötik ve Besin Takviyeleri

    Tıbbi beslenme ürünleri ve diyet takviyelerine dahil edilerek, genel sağlık ve zindelik için yüksek kaliteli protein sağlar.

Kimyasal ve Fiziksel Özellikler

SpecificationsTypical ValuesMethodPrinciple
Moisture, m/mmax   4 %3.5 %IDF Standard 26:1964Gravimetry, drying; 103±2 0C
Fat, m/mmax   1 %0.5 %Gerber /Teichert Method, NADRG: 1978Gerber
Protein, m/m (Nx6,38)min    5 %6%IDF Standard 20B: 1993Kjeldahl, titrimetry
Ash, m/mmax   10 %9%IDF Standard 90:1986Furnace; 825±25 0C
Lactose, m/mmin    75 %78%NADRG: 1978Subsidence, (Cu2O)
Titratable acidity (L.A.)max   0.16 %0.14 %ADMI: 1971Titrimetry
pH (in 10 % solution)min   6.00Jun.20TS 11860pH metre
Salt, m/mmax   8 %7%Titrimetry
Density, g/cm3min   0.6000.650NADRG: 1978Volumetry Gravimetry
Solubility index, mlmax  10.5IDF: 1964Centrifugation
Scorched ParticlesDisk  A/BAADMI: 1971Visual comparasion with standard disks

Mikrobiyolojik Özellikler

SpecificationsTypical ValuesMethodPrinciple
Total plate count, cfu/gmax  40.0007.000TS 1019Plate Count Agar
Coliform, cfu/0.1 gmax  10negativeFDA: 1998Fluorocult VRB Agar
E.coli, cfu/gnegativenegativeFDA: 1998Fluorocult VRB Agar
Staph.aureus, cfu/gnegativenegativeAnon., 1998 (38)Baird-Parker Agar
Salmonella, cfu/25gnegativenegativeTS 8907Selenit-Cystin Broth & Bismut-Sülfite Agar
Yeast & Mould, cfu/0.1 gmax  100negativePitt&Hocking, 1997 (86)YGC Agar