Whey Protein Concentrate 35% (WPC)
Kas Gelişimini ve Besin Değerini Çeşitli Uygulamalarda Artırma

Nedir ve Nerede Kullanılır?
%35 Peynir Altı Suyu Proteini Konsantresi (WPC 35%), sütten elde edilen ve ağırlıkça yaklaşık %35 protein içeren yüksek kaliteli bir protein takviyesidir. Kas gelişimini, iyileşmeyi ve genel sağlığı desteklemek isteyen sporcular, fitness meraklıları ve sağlıklı yaşam bilincine sahip bireyler için temel bir bileşendir. WPC 35%, temel ve dallı zincirli amino asitler dahil olmak üzere dengeli bir amino asit profili sunar ve bu da onu geniş bir gıda ve içecek ürün yelpazesine dahil etmek için ideal kılar. Çok yönlülüğü sayesinde fırın ürünleri, süt ürünleri, protein barlar ve hayvan yemlerinde kullanılarak hem besin içeriğini hem de doku ve bağlayıcılık gibi fonksiyonel özellikleri artırır.
Ayrıca, WPC 35%, üreticiler için ürünlerinin protein içeriğini önemli maliyet artışları olmadan artırmak için uygun maliyetli bir çözüm sunarken, yüksek proteinli ve sağlıklı ürünlere yönelik tüketici taleplerini de karşılar. Doğal ve temiz etiket özellikleri, onu besleyici ve sağlıklı ürünlerin üretiminde tercih edilen bir seçenek haline getirir.
-
Spor Beslenmesi
Hazır çorbalar, soslar, fırın ürünleri ve et ürünlerinde tatlandırıcı, tuz azaltıcı ve lezzet artırıcı olarak kullanılır.
-
Gıda Endüstrisi
Fırın ürünleri, protein barlar ve soslarda besin artırıcı olarak işlev görür, protein seviyelerini artırır ve ürün kalitesini iyileştirir.
-
Bebek Beslenmesi
Bebek beslenmesinde protein kaynağı olarak hizmet eder, bebeklerde sağlıklı büyümeyi ve gelişimi destekler.
-
Süt Ürünleri
Dondurma, yoğurt ve peynir üretiminde protein içeriğini artırır, doku ve kıvamı iyileştirir.
-
Hayvan Yemi
Yem rasyonlarında protein desteği sağlar, hayvanların sağlıklı büyüme ve gelişimini teşvik eder.
-
Tekstil ve Kağıt Endüstrisi
Protein bazlı yapıştırıcılar ve bağlayıcılarda kullanılır, tekstil ve kağıt ürünlerinin işlevselliğini ve performansını artırır.
Kimyasal ve Fiziksel Özellikler
| Specifications | Method | Principle | |
---|---|---|---|---|
Moisture, m/m | max 4% | IDF Standard 26:1964 | Gravimetry, drying; 103±2 0C | |
Fat, m/m | max 2% | Gerber /Teichert Method, NADRG: 1978 | Gerber | |
Protein, m/m (Nx6,38) | min 34% | IDF Standard 20B: 1993 | Kjeldahl, titrimetry | |
Ash, m/m | max 9% | IDF Standard 90:1986 | Furnace; 825±25 0C | |
Lactose, m/m | min 52% | NADRG: 1978 | Subsidence, (Cu2O) | |
Titratable acidity (L.A.) | max 0.15% | ADMI: 1971 | Titrimetry | |
pH (in 10 % solution) | min 6.20 | TS 11860 | pH metre | |
Salt, m/m | max 4% | — | Titrimetry | |
Density, g/cm3 | min 0.600 | NADRG: 1978 | Volumetry Gravimetry | |
Solubility index, ml | max 1 | IDF: 1964 | Centrifugation | |
Scorched Particles | Disk A/B | ADMI: 1971 | Visual comparasion with standard disks | |
Mikrobiyolojik Özellikler
| n | c | m | M | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Total plate count, cfu/g | 5 | 2 | 50.000 | 500.000 | TS 1019 | Plate Count Agar | |
Coliform, (EMS)/g | 5 | 2 | 9 | 95 | FDA: 1998 | Fluorocult VRB Agar | |
E.coli, (EMS)/g | 5 | 0 | <3 | — | FDA: 1998 | Fluorocult VRB Agar | |
S.aureus, cfu/g | 5 | 2 | 10 | 100 | Anon., 1998 (38) | Baird-Parker Agar | |
C.perfiringens, cfu/g | 5 | 2 | 0 | 10 | FDA: 1998 | Perfringens Agar Base / Perfringens Selective Supplements /Egg Yolk Emulsion | |
Yeast & Mould, cfu/g | 5 | 2 | 10 | 100 | Pitt&Hocking, 1997 (86) | YGC Agar | |
Salmonella spp., cfu/25g | 5 | 0 | negative | TS 8907 | Selenit-Cystin Broth & Bismut-Sülfite Agar | ||
L.monocytogenes, cfu/25g | 5 | 0 | negative | Anon., 1989 | Fraser-Listeria Supplement /Oxford Listeria Selective Agar |