HomeWhey Protein Concentrate 35% (WPC)

Whey Protein Concentrate 35% (WPC)

Whey Protein Concentrate 35% (WPC)

Kas Gelişimini ve Besin Değerini Çeşitli Uygulamalarda Artırma

 

Nedir ve Nerede Kullanılır?

%35 Peynir Altı Suyu Proteini Konsantresi (WPC 35%), sütten elde edilen ve ağırlıkça yaklaşık %35 protein içeren yüksek kaliteli bir protein takviyesidir. Kas gelişimini, iyileşmeyi ve genel sağlığı desteklemek isteyen sporcular, fitness meraklıları ve sağlıklı yaşam bilincine sahip bireyler için temel bir bileşendir. WPC 35%, temel ve dallı zincirli amino asitler dahil olmak üzere dengeli bir amino asit profili sunar ve bu da onu geniş bir gıda ve içecek ürün yelpazesine dahil etmek için ideal kılar. Çok yönlülüğü sayesinde fırın ürünleri, süt ürünleri, protein barlar ve hayvan yemlerinde kullanılarak hem besin içeriğini hem de doku ve bağlayıcılık gibi fonksiyonel özellikleri artırır.

Ayrıca, WPC 35%, üreticiler için ürünlerinin protein içeriğini önemli maliyet artışları olmadan artırmak için uygun maliyetli bir çözüm sunarken, yüksek proteinli ve sağlıklı ürünlere yönelik tüketici taleplerini de karşılar. Doğal ve temiz etiket özellikleri, onu besleyici ve sağlıklı ürünlerin üretiminde tercih edilen bir seçenek haline getirir.

  • Spor Beslenmesi

    Hazır çorbalar, soslar, fırın ürünleri ve et ürünlerinde tatlandırıcı, tuz azaltıcı ve lezzet artırıcı olarak kullanılır.

  • Gıda Endüstrisi

    Fırın ürünleri, protein barlar ve soslarda besin artırıcı olarak işlev görür, protein seviyelerini artırır ve ürün kalitesini iyileştirir.

  • Bebek Beslenmesi

    Bebek beslenmesinde protein kaynağı olarak hizmet eder, bebeklerde sağlıklı büyümeyi ve gelişimi destekler.

  • Süt Ürünleri

    Dondurma, yoğurt ve peynir üretiminde protein içeriğini artırır, doku ve kıvamı iyileştirir.

  • Hayvan Yemi

    Yem rasyonlarında protein desteği sağlar, hayvanların sağlıklı büyüme ve gelişimini teşvik eder.

  • Tekstil ve Kağıt Endüstrisi

    Protein bazlı yapıştırıcılar ve bağlayıcılarda kullanılır, tekstil ve kağıt ürünlerinin işlevselliğini ve performansını artırır.

Kimyasal ve Fiziksel Özellikler

SpecificationsMethodPrinciple
Moisture, m/mmax   4%IDF Standard 26:1964Gravimetry, drying; 103±2 0C
Fat, m/mmax   2%Gerber /Teichert Method, NADRG: 1978Gerber
Protein, m/m (Nx6,38)min    34%IDF Standard 20B: 1993Kjeldahl, titrimetry
Ash, m/mmax   9%IDF Standard 90:1986Furnace; 825±25 0C
Lactose, m/mmin    52%NADRG: 1978Subsidence, (Cu2O)
Titratable acidity (L.A.)max  0.15% ADMI: 1971Titrimetry
pH (in 10 % solution)min   6.20TS 11860pH metre
Salt, m/mmax   4%Titrimetry
Density, g/cm3min   0.600NADRG: 1978Volumetry Gravimetry
Solubility index, mlmax  1IDF: 1964Centrifugation
Scorched ParticlesDisk  A/BADMI: 1971Visual comparasion with standard disks

Mikrobiyolojik Özellikler

ncmM
Total plate count, cfu/g5250.000500.000TS 1019Plate Count Agar
Coliform, (EMS)/g52995FDA: 1998Fluorocult VRB Agar
E.coli, (EMS)/g50<3FDA: 1998Fluorocult VRB Agar
S.aureus, cfu/g5210100Anon., 1998 (38)Baird-Parker Agar
C.perfiringens, cfu/g52010FDA: 1998Perfringens Agar Base / Perfringens Selective Supplements /Egg Yolk Emulsion
Yeast & Mould, cfu/g5210100Pitt&Hocking, 1997 (86)YGC Agar
Salmonella spp., cfu/25g50negativeTS 8907Selenit-Cystin Broth & Bismut-Sülfite Agar
L.monocytogenes, cfu/25g50negativeAnon., 1989Fraser-Listeria Supplement /Oxford Listeria Selective Agar